FreeTrack Forum

Welcome, you're not connected. ( Log in - Register )

RSS >  Euro truck simulator 2 HELP, Really want this to work :( help if you can
xsjadohull #1 02/02/2013 - 20h53

Class : Apprenti
Posts : 1
Registered on : 02/02/2013

Off line

Love euro truck simulator 2 and hope to god free track works on it. if it does can somebody help me on how to get it working please
Stormrider #2 02/02/2013 - 21h54

Class : Légende du Forum
Posts : 465
Registered on : 02/01/2013

Off line

Hi,
I think you have a good chance that freetrack works with Eurotruck sim 2.I found on this forum some thread about Eurotruck 1 working with freetrack.

http://www.free-track.net/forum/index.php?showtopic=2057

Do you have a webcam?
Did you read the part on the freetrack homepage about the hardware you need?On the homepage there is a lot of information about what you need and how it works.
I think a lot of question you have will be answered there.
If you have any questions afther reading the freetrack homepage, just ask.

greets Stormrider
albx #3 08/02/2013 - 17h31

Class : Habitué
Posts : 70
Registered on : 26/08/2010

Off line

just enable trackir interface and it works
DeadmanWNC #4 10/02/2013 - 22h52

Class : Apprenti
Posts : 17
Registered on : 08/02/2013

Off line

Yes ETS2 works with free track. Currently using a 1 dot solution with mouse emulation. Takes a bit of getting used to.  But great fun!!!!
DeadmanWNC #5 11/02/2013 - 12h34

Class : Apprenti
Posts : 17
Registered on : 08/02/2013

Off line

albx @ 08/02/2013 - 18h31 a dit:

just enable trackir interface and it works



I have tried enable Trackir in the output options but it does not work in Euro truck sim 2. The only way I could get it to work was via mouse emulation..

Do i need to do anything in the game to get it to work via trackir?
albx #6 11/02/2013 - 15h06

Class : Habitué
Posts : 70
Registered on : 26/08/2010

Off line

DeadmanWNC @ 11/02/2013 - 13h34 a dit:

albx @ 08/02/2013 - 18h31 a dit:

just enable trackir interface and it works



I have tried enable Trackir in the output options but it does not work in Euro truck sim 2. The only way I could get it to work was via mouse emulation..

Do i need to do anything in the game to get it to work via trackir?



I'm using it right now and it works, maybe you do something wrong
Stormrider #7 12/02/2013 - 08h28

Class : Légende du Forum
Posts : 465
Registered on : 02/01/2013

Off line

Hi deadman WNC,
first we have to find where the problem is. Settings in eurotruck or in freetrack.
Correct me if Iam wrong, freetrack with mouse emulations works in Eurotruck.
So if freetrack can act as your mouse there is some setting in freetrack not right.Look in the output tab , have you enabled or disabled  mouse?
I think it must be disabled.If the view inEurotruck now works  with your normal mouse, you must look for something in Eurotruck to enable trackir.Sometime you have to change something in the config.ini.
Stormrider #8 12/02/2013 - 08h32

Class : Légende du Forum
Posts : 465
Registered on : 02/01/2013

Off line

Deadman WNC,
do you use the freetrial or did you buy the game?With ms flight freetrack doesn't work with the free version.
Stormrider #9 12/02/2013 - 09h44

Class : Légende du Forum
Posts : 465
Registered on : 02/01/2013

Off line

Hi Deadman WNC,

I tried Eurotruck myself in demomode and it worked with freetrack.
I had freetrack already running an  then started Eurotruck.Eurotrack prompted me that he found  irtracking softwar and asked for the namen.After that I could drive and look around with freetrack.
I think your sollution is a COMPLETE removal of eurotruck and do a new install.I had Freetrack running during installation of eurotruck.
Just give it a try

greetz Stormrider :dev:  :dev:
DeadmanWNC #10 12/02/2013 - 21h16

Class : Apprenti
Posts : 17
Registered on : 08/02/2013

Off line

Thanks for the advise, I will try a fresh install of ETS2....

Are you using 1 or 3 point solution? I only have a 1 at the moment, but going to build a 3 clip or cap...

One other problem I have with ETS2, the amount of movement i get is not very good. I can only just turn in game head less than 180Deg, so I cant look out the window and look backwards, maybe the LEDs i'm using are not good, only 25deg, going to get sfh485p with 80deg for next build, hope this is better.

Was are the differences between a 3 point cap and 3 point clip? Apart from one goes on a hat and one goes on headphones?
DeadmanWNC #11 12/02/2013 - 21h58

Class : Apprenti
Posts : 17
Registered on : 08/02/2013

Off line

Hi Stormrider...

I uninstalled ETS2, started Freetrack, installed ETS2. Tried ETS in demo and full version. Still only works with mouse emulation, is it because i only have 1 LED?
Stormrider #12 13/02/2013 - 10h29

Class : Légende du Forum
Posts : 465
Registered on : 02/01/2013

Off line

Hi Deadman WNC,
First of all, what do we know now?
On my pc Eurotruck demo works with Freetrack with one led and with three leds.This means that with a fresh install Eurotruck uses Freetrack for looking around.The only thing, I can't zoom in (yet, maybe some setting I must change)
I don't have to use mouse emulation.
So, your pc.
In Eurotruck you can look around with your mouse.With your real mouse or with freetrack acting as a mouse.
When you reinstalled Eurotruck did you also get a question about the name of you irtracking software?
Look in the "output" tab
Did you enable 1) freetrack interface
                        2)Track ir interface
                        3)leave mouse disabled
In my case if I enable mouse emulation I steer by moving my head.Keep in mind it works on my pc so it can also work with yours.It take just same time to make it work.For now just use your one led set up.When we've got it working then make a three led cap or clip.
But first we make it work.

greetz Stormrider
DeadmanWNC #13 13/02/2013 - 11h45

Class : Apprenti
Posts : 17
Registered on : 08/02/2013

Off line

Hi Stormrider. Thanks for all your help on this  :D

My setup.....
Quad core PC, 8GB memory, Windows 7 64bit
Microsoft vx-3000 webcam with 3 layers of film negative over front.
Single LED, 1.5v battery.

Eurotruck Sim2 is the full retail version with latest patch 1.3.1 installed.

When I re-installed ETS2 last night i was NOT asked a question about irtracking  :(, but I did have Free track running, and the light was green to say that Free track could see my LED and was working.

When I uninstalled ETS2, I used control panel remove program, then deleted all references on C:\ drive and deleted all references in the registry!

With free track turned off, in ETS2 I drive with a steering wheel and look with my mouse.

In Free track, output options, I turn ON mouse emulation, then in ETS2, i drive with steering wheel and can look with both mouse or head movements.

In Free track, output options, I turn OFF mouse emulation, and turn ON  IRTrack interface; then in ETS2, i drive with steering wheel and can look only with mouse.

I looked for config.ini, I can see one in mydocs/ets2/config.ini, there is a line that says IrTrack = 0, tonight I will try changing to 1 (What value do you have there?)

There is another config.ini file in the mydocs/ets2/Profile/ab12ab12ab/config.ini but there is no mention of anything to do with irtracking.

I don't understand why you were asked about head tracking when you installed ETS2??? It sounds like that is the issue.

Hopefully if I change the value in the config file it might work.

Thanks again
Stormrider #14 13/02/2013 - 12h06

Class : Légende du Forum
Posts : 465
Registered on : 02/01/2013

Off line

Hi,
in my config.ini the is a line:   uset g_trackir "1"
So it must be  1 instead of 0 to enable ir-tracking.
You don't have to change anything in ...mydocs/ets2/Profile/ab12ab12ab/config.ini.

English is not my native language, somethings are difficult to explain in my own language(= dutch)

greetz Stormrider
DeadmanWNC #15 13/02/2013 - 22h19

Class : Apprenti
Posts : 17
Registered on : 08/02/2013

Off line

Still not working, only mouse emulation  :(

This is my config.ini

Can you see any other differences with yours? Again many many thanks for your help, and your English is much better than my dutch - Dank voor je hulp

# prism3d variable config data

uset r_full_resolution_corrections "0"
uset r_force_color_shadowmaps "0"
uset g_hw_info "1"
uset g_sns ""
uset g_cargo_sort "0"
uset g_tooltip_delay "0.4"
uset g_desktop_fadeout "60"
uset r_segment_cache_static_buffers "1"
uset r_segment_cache_behavior "3"
uset r_use_depth_bounds "1"
uset r_show_light_pixel_coverage "0"
uset r_mirror_scale_y "1.0"
uset r_mirror_scale_x "1.0"
uset r_scale_y "1"
uset r_scale_x "1"
uset r_sunshafts "1"
uset r_color_saturation "1.0"
uset r_color_yellow_blue "0.0"
uset r_color_magenta_green "0.0"
uset r_color_cyan_red "0.0"
uset r_color_correction "1"
uset r_dof_filter_size "0.5"
uset r_dof_transition "400.0"
uset r_dof_start "200.0"
uset r_dof "1"
uset r_mlaa_threshold "1.0"
uset r_mlaa "1"
uset r_hdr "1"
uset r_fake_shadows "2"
uset r_sun_shadow_texture_size "4096"
uset r_sun_shadow_quality "4"
uset r_mirror_view_distance "80.0"
uset r_deferred_mirrors "1"
uset r_deferred "1"
uset r_startup_progress "0"
uset r_setup_done "1"
uset r_gamma "1.0"
uset r_nv_stereo_mode "2"
uset r_no_frame_tracking "0"
uset r_msaa "0"
uset r_fullscreen "1"
uset r_mode "1920x1200x32x0"
uset r_path ""
uset r_device "dx9"
uset g_trackir "1"
uset g_pedestrian "1"
uset g_light_span_factor "1"
uset g_light_distance_factor "1"
uset g_vehicle_flare_lights "1"
uset g_auto_traffic_headlights "1"
uset g_auto_traffic "1"
uset g_kdop_preview "0"
uset g_screenshot_on_bug "0"
uset g_developer "0"
uset g_wc_fps "0.0"
uset g_wc_radius "-1.0"
uset g_flyspeed "100.0"
uset g_news "1"
uset g_colbox "0"
uset g_radio_mode "1"
uset g_ignore_low_fps "0"
uset g_truck_light_quality "1"
uset g_truck_light_specular "1"
uset g_gfx_all_scales "0"
uset g_gfx_advanced "0"
uset g_gfx_quality "-1"
uset g_menu_aa_limit "8"
uset g_additional_water_fov "20.0f"
uset g_rain_reflect_hookups "1"
uset g_rain_reflect_actor "1"
uset g_rain_reflect_traffic "1"
uset g_rain_reflect_cache "1"
uset g_rain_reflection "3"
uset g_reflection "3"
uset g_grass_density "2"
uset g_veg_detail "2"
uset g_minicon "0"
uset g_console "0"
uset g_texture_usage_stats "0"
uset g_fps "0"
uset g_stream_exts ".ogg;.mp3"
uset r_vsync "1"
uset r_anisotropy_factor "1"
uset r_texture_detail "0"
uset t_averaging_window_length "20"

 >  Fast reply

Message

 >  Stats

1 user(s) connected during the last 10 minutes (0 member(s) and 1 guest(s)).