FreeTrack Forum

Welcome, you're not connected. ( Log in - Register )

RSS >  FreeTrack V2.1
didja #1 04/10/2007 - 19h52

Webmaster (admin)
Class : Webmaster (admin)
Posts : 1043
Registered on : 09/07/2007

Off line Www

Que pensez vous de cette nouvelle version ? :)

Rémy
Posted Image
C6_LeBorgne #2 05/10/2007 - 20h33

Class : Beta Tester
Posts : 224
Registered on : 09/08/2007

Off line

Un peu déboussolé au départ , mon profil ne réagissait pas comme dans la V2.0 , mais après quelques modifs ça roule .

La réduction automatique de freetrack est incontestablement un plus , et j' apprécie particulièrement la croix de centrage dans la vue Web cam . Les paramètre de celle ci sont bien sauvegardées et c' est beaucoup plus confortable comme cela

j' ai noté cependant un bug , ( je rassure , rien de grave ) :

Dans l'onglet "Keys" si j' utilise "5 ( PAVE NUM. )" , la touche est sauvegardée dans le profil en tant que"(" et correspond donc au "5" alphanumérique

J' avais déjà indiqué ceci pour la V2.0

Dans le même fichier profil les mapping PAUSE et CENTER sont inversés ( j' explique : si dans Freetrack j'utilise * PAVE NUM pour la pause et 5 PAVE NUM pour le centrage dans le fichier profil PAUSE = 5 PAVE NUM et CENTER = * PAVE NUM )

Cela fonctionne cependant correctement.
Posted Image
C2D 6420 , 2Go DDR II , 570 GTX , Wiimote , A-quip mini BT Dongle , Thrustmaster Warthog , Pro Gamer Command Unit et PCDASH2
Kestrel #3 06/10/2007 - 02h36

Webmaster (admin)
Class : Webmaster (admin)
Posts : 780
Registered on : 13/07/2007

Off line

C6_LeBorgne @ 05/10/2007 - 22h33 a dit:


Dans l'onglet "Keys" si j' utilise "5 ( PAVE NUM. )" , la touche est sauvegardée dans le profil en tant que"(" et correspond donc au "5" alphanumérique

J' avais déjà indiqué ceci pour la V2.0



The hotkey system doesn't recognize all keys because of the difference between directx and windows keys. It was meant for basic shift modified key combinations, but with the recent addition of the key output capability, it makes the lack of correct mapping more glaring.  I also need to allow for mouse and joystick assignments.

I'll probably make small changes and release them as public betas to avoid extensive delays like with v2.1.


Dans le même fichier profil les mapping PAUSE et CENTER sont inversés ( j' explique : si dans Freetrack j'utilise * PAVE NUM pour la pause et 5 PAVE NUM pour le centrage dans le fichier profil PAUSE = 5 PAVE NUM et CENTER = * PAVE NUM )



The strings were reversed. :/
C6_LeBorgne #4 06/10/2007 - 06h46

Class : Beta Tester
Posts : 224
Registered on : 09/08/2007

Off line

If i edit the .fgp with the correct label of the key ( 5 ( PAVE NUM.) it works perfectly .

The key is correct when i map it in Freetrack but seem's not recorded correctly .
Posted Image
C2D 6420 , 2Go DDR II , 570 GTX , Wiimote , A-quip mini BT Dongle , Thrustmaster Warthog , Pro Gamer Command Unit et PCDASH2
Kestrel #5 06/10/2007 - 08h02

Webmaster (admin)
Class : Webmaster (admin)
Posts : 780
Registered on : 13/07/2007

Off line

C6_LeBorgne @ 06/10/2007 - 08h46 a dit:

If i edit the .fgp with the correct label of the key ( 5 ( PAVE NUM.) it works perfectly .

The key is correct when i map it in Freetrack but seem's not recorded correctly .



I've found it's a known bug in a Delphi function ShortCutToText() which is used to save the key name.
babasior #6 08/10/2007 - 20h25

Webmaster (admin)
Class : Webmaster (admin)
Posts : 930
Registered on : 09/07/2007

Off line Www

@kestrel :

is there a freetrack.exe fix to solved that ?
so i can build a new package if it's needed ...
C6_LeBorgne #7 09/10/2007 - 10h29

Class : Beta Tester
Posts : 224
Registered on : 09/08/2007

Off line

J' éprouve des difficultées à regarder dans mes 3-9 heures , cela semble du à la sensibilitée des "nouvelles" courbes . Il est beaucoup plus dur d' arriver en bout de rotation que dans la V2.0 sans augmenter énormément la sensibilitée sur les axes correspondant ! Du coup plus on est éloigné du 0° ou du 180° plus ça gigotte .

Ca m' a fait pensé à un truc pour une éventuelle future version , serait t'il possible d' implémenter des points " d'accroche" que l' on pourait placer sur les axes de notre choix à un endroit de notre convenance pour stabiliser la vue sur une position particulière de la courbe .
Posted Image
C2D 6420 , 2Go DDR II , 570 GTX , Wiimote , A-quip mini BT Dongle , Thrustmaster Warthog , Pro Gamer Command Unit et PCDASH2
babasior #8 09/10/2007 - 12h28

Webmaster (admin)
Class : Webmaster (admin)
Posts : 930
Registered on : 09/07/2007

Off line Www

les trois points actuelle par courbe ne te suffisent pas ?

peux-tu faire un graph pour que l'on comprenne mieux ce que tu veux faire ?
Edited by babasior on 09/10/2007 at 12h29.
Kestrel #9 09/10/2007 - 13h07

Webmaster (admin)
Class : Webmaster (admin)
Posts : 780
Registered on : 13/07/2007

Off line

babasior @ 08/10/2007 - 22h25 a dit:


is there a freetrack.exe fix to solved that ?



I'm rewriting the directinput code, not a small fix.


@LeBorgne:

I can't understand your last post using Google Translate.  :(
tristan68 #10 09/10/2007 - 13h45

Electronicien en chef
Class : Electronicien en chef
Posts : 651
Registered on : 10/07/2007

Off line

@kestrel :

Leborgne's translated post :

I have difficulties looking at 3 o'clock and 9 o'clock (90° left and right).
It seems to come from the new curve sensitivity.
It's much harder now than in 2.0 to get to full rotation without increasing axis sensitivity.
If you increase axis sensitivity, and are far from 0° or 180°, you experience stutter (translator note : can i say : buffeting ????  :easy:  ).

Could you include magnet points in next version, so we can easily stabilize our view at some user defined locations on the curve ?

cya.
babasior #11 11/10/2007 - 20h39

Webmaster (admin)
Class : Webmaster (admin)
Posts : 930
Registered on : 09/07/2007

Off line Www

@kestrel :

Any news about hotkey fix ?
is C6_Leborgne question will be a good feature for next freetrack version ?
Kestrel #12 12/10/2007 - 02h22

Webmaster (admin)
Class : Webmaster (admin)
Posts : 780
Registered on : 13/07/2007

Off line

babasior @ 11/10/2007 - 22h39 a dit:


Any news about hotkey fix ?




It is not a fix, it requires doing key input completely differently, which means bugs, bugs and more bugs.  :pinch:

@Leborgne

Increase smoothing and averaging to improve stability.

Try to avoid using an aggressively non-linear response curve for yaw and pitch which increases sensitivity at the extremes.

You could try a very high level of smoothing for stability and increase dynamic smoothing reduction to ensure that it is still responsive.

Make you led blob/point appear bigger in the camera frame by adjusting exposure and threshold.

Change your led position so that it moves more in the camera frame when you move your head.

Use a higher resolution.

Last but not least, hold your head more rigidly.   :p


Your idea is interesting, I have no idea how to do it though, especially while trying to maintain continuous non-digital motion.  Using localized smoothing would make it laggy (no better than just using smoothing) and the only other way is to use different response curves, but they're controlled by Bernstein polynomials that won't allow for localized flat spots.

 >  Fast reply

Message

 >  Stats

2 user(s) connected during the last 10 minutes (0 member(s) and 2 guest(s)).